Filozof – Sanatçı Günleri / Eskişehir

Üniversitede her yerdeyiz 😃 Filozof-Sanatçı günleri başlıyor. 3-4 Mayıs 2018, bekliyoruz. Hepiniz davetlisiniz. Vous êtes tous invités aux journées du Philosophe-Artiste, le 3 et 4 Mai 2018. #philosophie #felsefe #philosophy #colloque #art #artist#sanat #sanatçı #anadoluüniversitesi @anadoluuniv

Sevgili arkadaşlar, 3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde Eskişehir’de, Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümü’nün düzenlediği “Filozof-Sanatçı” günlerini büyük bir sevinçle duyurmak isterim. Bu etkinlik kapsamında, 2014 yılında yayımlanan ve yakın zamanda da Türkçeye çevrilmiş olup yayımlanmak üzere olan “Filozof-sanatçının yeniden doğuşu. Düşüncenin görsel devrimi üzerine bir deneme” başlıklı kitabı ile Paris 8 Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi şair-filozof Doç. Dr. Bruno Cany’nin davetli konuşmacı olarak katılacağını bildirmekten onur duyuyorum. Şair-yazar Prof. Dr. Hasan Erkek hocamızın aramızda olacağını ve “Filozof-Sanatçı” oturumunda konuşmacı olarak yer alacağını bildirmekten de onur duyuyorum. Yine bu etkinlik kapsamında Fransa’dan gelecek olan çevirmen-yazar sevgili Sevgi Türker’in ve şair-çevirmen Dr. sevgili Serpilekin Adeline Terlemez’in ve Eskişehir’den katılacak olan çevirmen-yazar sevgili Nalan Kurunç’un aramızda olacak olmaları bizler için büyük sevinç kaynağıdır.

Halen yüksek lisans/doktora yapmakta olan iki mezun öğrencimizin, sevgili Aydan Aksakal ve Burak Çakır’ın bölümümüzde konuşma yapacak olmaları ise çok farklı bir sevinç ve gurur kaynağımızdır.

Bölümümüz öğretim elemanı Dr. Serpil Ütebay bizleri Heidegger ve Hölderlin ile buluşturacak. Kendisine özellikle teşekkür etmek isterim ki onun varlığı bölümümüz için her zaman büyük bir kazanç olmuştur. Benim de birkaç etkinliğim olacak. Açılış etkinliği olarak felsefi düşünmenin farklı bir biçimi olarak Performatif felsefenin ne olduğunu anlatmaya çalışacağım. Son etkinlik olarak da Performatif Felsefe atölyesi düzenleyerek katılanlarla ortak bir çalışma yapacağım. Sevgili Bruno Cany’nin isteği üzerine de “Filozof-Sanatçı” oturumunda Değme Noktası kitabım üzerine konuşacağım.

Etkinliğimizin dili Türkçe olmakla birlikte Fransızca sunumlar ve özetler de yapılacaktır. Katılan tüm sayın konuşmacılar konuşmalarını “Filozof-Sanatçı” teması etrafında ele alacaklardır. Başta Eskişehir’den olmak üzere tüm ülkeden katılmak isteyenleri bekliyoruz. Etkinliğimiz sizlerin varlığı ile zenginleşecek, amacına ulaşacak ve güzelleşecektir. Görüşmek üzere.

JOURNEES DU PHILOSOPHE-ARTISTE, MON DISCOURS D’OUVERTURE FİLOZOF-SANATÇI GÜNLERİ AÇILIŞ KONUŞMAM

4 Mayıs 2018, Performatif Felsefe Atölye Çalışmamdan kareler. Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümü “Filozof-Sanatçı Günleri” 3-4 Mayıs 2018, Eskişehir. Değme Noktası. Yaşama Dokunan Konuşmalar kitabımdan, “Buluşamayan Yüzler” yazımın atölye çalışmasıydı bu. Atölye çalışmalarım devam edecektir. Ayrıca bu vesileyle önümüzdeki sene Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümünde Performatif Felsefe dersini açtığımın ve öğrenci yetiştirmeye başlayacağımın müjdesini de vermek isterim 🤘💃🏻😎
Fotoğraflar için ise Burak Çakır’a teşekkürden fazlası 🙏

Demet Kurtoglu Tasdelen paylaştı: 5 Mayıs 2018 Cumartesi