21.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Tema Ödülü’nün de sahibi Prof. Dr. İoanna Kuçuradi

İnsan ve değerleri üzerine yaptığı çalışmalarla sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya UMUT olan filozof, araştırmacı ve yazar Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, 21.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Tema Ödülü’nün de sahibi oluyor. Kuçuradi, festivale yaşam hikayesini konu alan belgesel ve fotoğraflarından oluşan sergiyle de renk katacak.
11 Mayıs 2018 17:00’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde “Başkaldırıdan Felsefeye: İoanna Kuçuradi” belgeseli gösterimi ve ardından İoanna Kuçuradi fotoğraflarından oluşan sergi ve kokteyl gerçekleşecek.
“Başkaldırıdan Felsefeye: İoanna Kuçuradi”
Belgesel filminde, bir taraftan, fonda çok yumuşak bir müzik eşliğinde Gökçeada, İstanbul, Ankara, Alacahöyük ve Boğazköy’deki tarihi mekanlarda gezinti imkanı tanırken, bir taraftan da sözlü tarih yöntemiyle 1960’ta üniversiteleri sarsan 147’ler olayı, ülkemizde insan hakları mücadelesinin son 30 yıllık serüveni, Türkiye’de felsefenin kurumsallaşması gibi konulara ışık tutuyor.
“Sokrat’ın “üstüne düşünülmemiş bir hayat yaşamaya değmez” ifadesinin işaret ettiği başkaldırıya kaç kişi cesaret etmiştir gelmiş geçmiş milyarların içinde? Kaç kişi için yaşamın kendisi zaman cinsinden ölçülen bir süreç olmaktan çıkıp düşünce nesnesi halini almıştır? Kaç kişi yaşam üzerine düşünmenin (bir anlamda) ön koşulu olan başkaldırıyı hücrelerinde hissetmiştir? “Don Kişotça da olsa” bir şeyler yapmaya çalışmış ve hep yapmaya devam etmiş ve etmektedir? Kaç kişi yaşamda karşılaştıkları karşısında tepkisiz durması mümkün olmadığı ve tepkisizlik kendisi için imkansız olduğu için bir şekilde başkaldırmaktan başka çare görmemiştir?”