18 Kasım Dünya Felsefe Günü

Değerli Dostlar,

Unesco tarafından ilan edildiği 2002 yılından bu yana Kasım ayının her üçüncü perşembesi Dünya Felsefe Günü olarak kutlanıyor.

Her gün gibi bugün de bir kez yaşadığımız, tekrarı olmayan bir gün. Bizi kuşatan her şeyin farkına varmayı ve bu nedenle kendimiz olmayı denediğimiz bir gün olarak kişisel tarihimize girmesini dilerim. İçine doğduğumuz gün, sağlık, eğitim, siyaset sorunlarının pandemiyle birlikte katlanarak arttığı, devletlerin, yurttaşlarının refahını arttırmak konusunda yeterli olamadığı ya da olmadığı ayrıca gözle göremediğimiz bir gerçekliğin yoksunlukları katmerleştirdiği bir gün. Çoğumuz geçmişi özlüyor ve geleceği anlamakta zorlanıyoruz.

Onurlu bir yaşamın, hoşgörünün ve dünya barışının yani insanın mutluluğunun yolunun felsefe olduğunu, bizi duyan ve duymayan kulaklara söylemekten vazgeçmeyelim. Eğitim, sağlık ve diğer devlet politikalarına felsefe ile donanmış bireylerin yön vermesini dileyelim.

Felsefeciler Derneği adına, Dünya Felsefe Gününüzü kutlarım.

Genel Başkan Nazmiye Çelebi Kükey