16. Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi (26-28 Kasım 2019)

16. Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi

Türk Sosyal Bilimler Derneği, kuruluş yılı olan 1967’den bugüne, yaptığı araştırmalar ve yayınlarla, düzenlediği bilimsel toplantılarla, Türkiye’de sosyal bilimlerin gelişmesine katkıda bulunmayı amaç edinen, “kamu yararına çalışan dernek” statüsüne sahip bir kuruluştur. Derneğin öncelik verdiği etkinliklerin biri de, sosyal bilimler alanında çalışanlar için araştırma bulguları ve düşüncelerini paylaşmak, dünyada ve Türkiye’de gelişmeleri birlikte değerlendirmek için bir tartışma ve buluşma ortamı işlevi gören ulusal kongreler düzenlemektir.

Türk Sosyal Bilimler Derneği (TSBD) olarak, ilki 1980 yılında gerçekleştirilen ve ülkenin en önemli sosyal bilimler buluşması olma niteliğini sergileyen Ulusal Sosyal Bilimler Kongreleri’nin 16’ncısınıgerçekleştiriyor olmaktan gurur duymaktayız. İki yılda bir yapılan TSBD’nin bilimsel kongreleri, bugün yalnızca Türkiye’deki en kapsamlı sosyal bilimler kongreleri olma iddiasını taşımamakta; aynı zamanda ülkemizin farklı üniversiteleri ve üniversite dışındaki araştırmacılarını ODTÜ gibi merkezi bir üniversitemiz bünyesinde buluşturmak ve tartıştırmak gibi bir işlevi de başarıyla sürdürmektedir.

Türkiye’nin sosyal bilimcileri, 26-28 Kasım 2019 tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirilecek 16. Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi’ne her zaman olduğu gibi yoğun ilgi göstermiştir. Ulusal Sosyal Bilimler Kongrelerinin artık gelenekleri arasına giren bir mesleki dayanışma duyarlılığıyla, geçen kongreden bu yana aramızdan ayrılan değerli bilim insanlarımızdan, Doğan Ergun,Nuray Ergüneş, Cevat Geray, Mümtaz Soysal ve TSBD’nin eski başkanlarından Bozkurt Güvenç’i saygıyla anmakta ve katkılarını taze tutmak için anılarına oturumlar düzenlemekteyiz.

ODTÜ Rektörlüğü’ne, 16 Kongre’nin basılı malzemelerinin üretilmesine katkı yapan Çankaya Belediyesi Başkanlığı’na ve düzenlemede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 16. Ulusal Sosyal Bilimler Kongresi’ne ve katılımcılarına başarılar diliyoruz.

Türk Sosyal Bilimler Derneği Yönetim Kurulu

Ek Dosyalar